Kontragól - A futballblog

Kontragól - A futballblog

AEK Athén - Vidi Elemzés

2018. augusztus 29. - Kontragól futballblog

Nem igazán akarok minden részletbe belemenő elemzést írni, viszont pár, a játék képét alapvetően meghatározó elemet mindenképpen ki akarok emeln

  1. félidő

Az első félidő messze elmaradt a várakozásoktól, már ami a Vidi játékát illeti. A magyar bajnok 4-3-2-1/4-3-1-2-es felállásban játszott, ahol Kovács István vette át az előző találkozón kiállított Huszti Szabolcs szerepét, így felhúzódott a két csatár mögé/mellé. A görögök azonban húsdarálót építettek Kokó köré, hiszen 3-4-3-ban védekeztek labda ellen, ahol az utolsó két, azaz a védelmi és a középpályás vonal a tizenhatos vonalától a középpálya közepéig épültek fel, tehát nagyon kevés területet maradt a védők és középpályások között. Ezzel semlegesítették a Vidi egyik legjobbját, így a támadásokat a Hadzic-Nego-Nikolov hármasnak kellett megkezdenie, építenie. Vagyis kellett volna. A három középpályás erre azonban képtelen volt, nagyjából annyiból állt a Vidi támadójátéka, hogy valamelyik középpályás felpasszolta Stopirának, aki vagy megverte az ellenfelét, vagy szabadra játszotta magát egy visszapassz után, majd beadta a labdát. Nagyjából egy olyan támadás volt, ahol középről jelentettek veszélyt a fehérvári játékosok, akkor Lazovicsot rúgták fel, szabadrúgását pedig Barkas kapus emberfeletti bravúrral védte.

Az első játékrészben a vendégek egyébként kifejezetten tompák is voltak, sok hibával játszottak, így ez még inkább feküdt az athéniak letámadásra, ellentámadásra épülő biztonsági játékának. Számos alkalommal adták el hátul a Vidi játékosok a labdát, egyszerű passzt hibáztak el, azt pedig csak a görög játékosoknak köszönhetjük meg, hogy nem büntették meg ezeket a hibákat.

  1. félidő

Bejött Pátkai, Nikolov ment le, a magyar válogatott játékos viszont sok extrát nem vitt a játékba, 30-35 méteres és pontos passzt nem igazán láttam tőle, pedig erre igazán szükség lett volna, de ez most részletkérdés. Nikolics ugyanis látta, hogy Kovácsot semlegesítik a görögök, illetve csapatának sincs meg a kellő sebessége. Kokó helyét Nego vette át, így a magyar játékos bal középső középpályásként mozgathatta a csapatát. A gólváltást követően lényegében szétesett a játék, kevés olyan szituáció volt, ahol az egyik csapat hosszabb ideig tartotta meg a labdát. Sokkal inkább azt láthattuk, hogy amint bármelyik csapat védőjátékosa megszerezte a labdát, jött egy gyors felpassz, amit egy indítás követett és 2-3 támadó vezethette 4-5 védekező játékosra. Ez a rohanás a Vidinek fájt jobban, hiszen a játékosok a 70. perc után kifulladtak, nagyon szükséges lett volna egy csere, még akkor is ha minőségi visszaeséssel jár, hiszen a kezdő játékosok némelyike már lépni is alig tudott. A csere és az egyenlítés elmaradt, az utolsó negyed óra, majd a lefújást követő dulakodás pedig szót sem érdemel. Egyébként ez a Livaja gyerek mennyire ostoba? Jól játszott mindegyik meccsen, egy jó BL-csoportkör után lehet kinézett volna neki egy topligás szerződés, de inkább VISSZAROHAN A PÁLYÁRA, csak azért, hogy hasba rúgja Lazovicsot… Függetlenül attól, hogy Lazovic mennyire volt benne a balhéba, remélem, hogy a horvát támadó kap legalább 6 meccses eltiltást, hogy esélye se legyen játszani a csoportkörben.

Az viszont biztos, hogy a Vidi az EL-ben nem engedhet meg olyan dekoncentráltságot, hibákat, mint Fiola művelt a tizenegyes előtt, illetve a keretet is mélyíteni kell, ha eredményt akarnak elérni, hiszen láthattuk, Nikolics nem tudott olyan játékost beküldeni, aki hozzá tudott volna tenni a Vidi játékához.

Pénteken viszont sorsolás, végre izgulhatunk egy magyar csapatért, amiért hálás köszönet jár a Vidinek. Az már biztos, hogy többek között az Arsenal, a Chelsea, a Leverkusen, a Villareal, a Lazio, a Sporting, a Marseille, a Milan, a Frankfurt, a Betis és a Fenerbache is várja már a sorsolást, de a neves csapatok névsora csak bővülni fog a következő két napban.

Ti mit szeretnének inkább, belehúzzon a Vidi egy-két nagy csapatba, aki(ke)t így a Groupamában is láthatunk játszani vagy érkezzen három olyan csapat, aki alacsonyabban jegyszett és a Vidinek legyen reális esélye a továbbjutásra?

20828016_1324290_bc4ef2aa35c20166344c131dd6c623ed_wm.jpg

Kép forrása: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kontragol.blog.hu/api/trackback/id/tr1514209735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása