Kontragól - A futballblog

Kontragól - A futballblog

PREMIER LEAGUE JÓSDA

2018. augusztus 11. - Kontragól futballblog

Tegnap elrajtolt végre valahára a Premier League, így egy rövidebb esélylatolgató-poszttal gondoltam köszönteni az újjáéledő óriást. Hasonló megtiszteltetésben lesz része még ma Ligue 1-nek, illetve a hamarosan induló spanyol, olasz és német bajnokságnak is.

-Bajnok: Manchester City

Gyakorlatilag két keretük van, ha kiesik egy meghatározó játékos, akkor jön a padról helyette egy hasonló kvalitású. Nehezen tudom elképzelni, hogy az idei PL-szezon másképpen alakuljon a végső győztes terén, mint a tavalyi.

-TOP 4: Manchester City – Tottenham – Liverpool – Chelsea

A City bajnoki címére érzésem szerint a Tottenham lehet a legnagyobb veszéllyel. A keret a Spursnél is iszonyat mély, minden játékos tökéletes korban van és évek óta együtt játszanak. Ez alapján a bajnoki címre is esélyesnek mondanám őket, csak hát a Spurs az Spurs. A kibővített keretű Liverpooltól is hasonlót várok, de ők sem fogják tudni tartani a lépést a Manchester Cityvel. A negyedik helyre a Bajnokok Ligája hiánya miatt kevésbé terhelt Chelsea-t várom, ahol a vezetőség kora tavasszal elengedi a EL-t a jövő évi BL-indulás végett, ami végül Emery Arsenalját megelőzve össze is jön a riválisoktól elmaradó Kékeknek.

-Európa Liga helyen végzők: Arsenal – Everton – Manchester United

 Az Arsenalt várom ötödiknek, Emeryvel jól fog kezdeni a csapat, de év közben le-leszakadnak a megerősített Ágyúsok, viszont már nem lesz akkora pont és játékbeli különbség, mint tavaly volt tapasztalható, amikor az Arsenal a hatodik helyen végzett és 37 ponttal maradt el a bajnok Citytől, valamint 13 egységgel a negyedik, BL-t érő helytől. Viszont Londonban is megtapasztalható lesz Emery védjegye, szerintem megnyerik az EL-t. A hatodik helyre pedig a Marco Silvával és pár új igazolással felturbózott Evertont várom, akik ezzel a Manchester United előtt fognak végezni pár ponttal.

-A kiesők: Bournemouth – Southampton – Cardiff City

A Bournemouth nem igazán erősített, komolyabb távozók sem igazán akadtak, viszont ez a keret nem lesz képes bentmaradni, az utolsó fordulókban a Huddersfielddel szemben maradnak alul a 17. helyért folytatott harcban. A S’oton már tavaly is a kiesés szélén táncolt, nyáron viszont távozott Tadic és Boufal is, valós erősítés pedig talán egyedül Danny Ings volt, így idén már nem usszák meg a kiesést, akárcsak a közel sem PL kompatibilis kerettel rendelkező Cardiff City sem.

-A szezon meglepetéscsapata: Wolverhampton Wanderers

Kérdéses egyáltalán, hogy meglepetés lenne egy olyan csapat jó szereplése, amelynek talán már tavaly is olyan kerete volt, amely a PL-ben is megállta volna a helyét, idén pedig olyan játékosok érkeztek, mint Rui Patricio, Joao Moutinho, Leander Dendoncker, Adama Traore, Raul Jimenez és Benik Afobe. A Farkasoktól az első szezonjuktól felső házat, egészen pontosan nyolcadik helyet várok, pár nagy csapat skalpjával együtt.

-A szezon legnagyobb csalódása: José Mourinho és a Manchester United

Már az előszezonban is hajmeresztő nyilatkozatokkal bombázta az újságírókat a portugál mester, teljesen vert vezér képét mutatta. Az előző szezonban nagyon sokat számított, hogy a United baromi jól kezdte a bajnokságot, viszont most a belga, angol és francia játékosok, köztük Lukaku, Lingard, Rashford, Pogba, Jones a világbajnokság miatt csak későn csatlakoztak be a felkészüléshez, kérdéses, hogy eleget regenerálódtak-e, na meg ugye Martial is menni akar.. Mourinho harmadik manchesteri szezonjában teljesen meg fog bukni, ami nem csak a United BL-indulásába, hanem a becsületébe is fog kerülni. A portugál érzésem szerint nem éri meg február végét Manchesterben.

-A gólkirály: Harry Kane

Tavaly még Salah elhalászta előle, de idén elkerülik a sérülések, így ismét ő lesz a bajnokság legeredményesebb gólszerzője.

-A legtöbb gólpassz: Mesut Özil

A botrány után kész lesz arra, hogy minden meccsen a legmagasabb szinten égjen, Emery játékrendszerével és a Lacazette-Aubameyang csatárduóval kiegészülve Özil kulcspasszai gólpasszokká fognak előlépni.

-Az év játékosa: Kevin de Bruyne

Tavaly is jó eséllyel pályázott a címre, de Salah játéka és góljai háttérbe helyezték a belga középpályást, idén viszont felemelheti a Premier League legjobb játékosának járó trófeát.

-Az év fiatal játékosa: Davinson Sanchez

A 23 év alatti játékosok között nehéz volt választani, de előreláthatólag a tavalyi győztes Leroy Sané, Gabriel Jesus, Lucas Torreira, Marcus Rashford, Dele Alli és Davinson Sanchez között dőlhet el a cím, személy szerint utóbbira teszem a voksom, hiszen hihetetlen érett játékot mutatott az elmúlt szezonok során.

manchestercity720-1040x572.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kontragol.blog.hu/api/trackback/id/tr9714175209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása