Kontragól - A futballblog

Kontragól - A futballblog

Hétvége meccse #3

2018. szeptember 01. - Kontragól futballblog

Szombat délelőtt? Akkor csemegézzünk a hétvége slágermeccsei között!

Opciók:

-Celta Vigo – Atletico Madrid (Szo. 18:30, Spíler 2 TV)

-Watford – Tottenham (Vas. 17:00, Spíler 1 TV)

-Betis – Sevilla (Vas. 20:45, Spíler 1 TV)

-Burnley – Manchester United (Vas. 17:30, Spíler 1 TV)

-Monaco – Marseille (Vas. 21:00, Digi Sport 1)

A kiválaszott meccs: Monaco – Marseille

Miért ezt a meccset választottam?

-A felsorolt meccsek nem mindegyike állná meg a helyét egy olyan héten, amikor a legnagyobb meccsek nem pénteken vannak (tegnap volt például egy Lyon-Nice és egy Milan-Roma is), de egy Monaco-Marseille mindig megállná a helyét.

-A két csapat borzalamsan kezdte a Ligue 1-t, három meccsen egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlegük. A Marseille kapott egy hármas a francia bajnokságba frissen feljutó Nimes-től, míg a Monaco múlt héten a 92. percben kapott góllal szenvedett vereséget a Bordeaux-tók. Mindkét csapat számára kulcsfontosságú lesz így a győzelem, hiszen egy esetleges pontvesztéssel már észrevehető hátrányban lennének a BL-helyekért folytatott csatában.

-A Monaco tagadhatatlanul meggyengült, csökkent a keret mélysége, hiszent távozott Lemar, Fabinho, Ghezzal, Diakhaby, Joao Moutinho és Baldé Keita is. A Monaco vezetősége a gyenge teljesítményt követően ezt talán a napokban realizálhatta, hiszen a héten leigazolták Nacer Chadlit, aki kiemelkedően játszott a belga válogatottban nyáron és a 21 éves német jobbhátvédet, Benjamin Henrichset a Leverkusentől. Az új igazolások holnap még nem valószínű, hogy pályára lépnek, így kiváncsi leszek mire lesz elég egy újabb rangadón a sérültekkel teli hercegségi klub (Jovetic, Golovin és Raggi is sérült a kulcsjátékosok közül).

-A Marseille kerete elég szűkösnek bizonyult tavaly, így arra is volt példa, hogy Luiz Gustavo játszott középhátvédet. Ennek megfelelően érkezett majdnem minden posztra mélyítés. Caleta-Cart a Salzburgtól vette a Marseille, de még csak egyetlen meccsen játszott a középhátvéd, pont amikor 3 gólt kapott a kikötővárosi csapat. A Fulhamhez távozó Zambo-Anguissát Strootmannal pótolták, míg a támadóbb szelemű középpályások sorát a 22 éves szerb tehetséggel, Nemanja Radonjiccsal bővítette a Marseille, akita napokban jelentettek csak be, így valószínűleg nem fog játszani. A tavalyi szezon egyik hiánycikke volt a középcsatár, hiszen a Mitroglou-Germain-N’Jie hármas sokat volt sérült és a formájuk sem volt kiugró, így akartak egy újabb csatárt igazolni, név szerint Mario Balotellit, viszont az olasz nem jött össze nekik és mivel tegnap zárult az átigazolási piac, nem is fog érkezni új játékos már. Nagy kérdés, hogy mire lehet elég hosszútávon ez a keret, képesek lesznek e a szezon végén is bírni szuflával

 l-om-a-subi-une-veritable-deroute-a-louis-ii_209015.jpg

- Rudi Garciában és csapatában bőven van potenciál, így a második hely elérése realitás lehet számukra, de idén jobban kell teljesíteniük a rangadókon, mint tavaly, ugyanis az alábbi mérleggel zárta a Ligue 1 2017-18-as szezonját az első három (PSG, Monaco, Lyon) ellen: 0 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség, 6 rúgott és 18 kapott gól. A legnagyobb vereség egy 6-1-es zakó volt, amit pont a Monaco mért rájuk, így itt az idő visszavágni.

Mi várható a csapatoktól?

Adott két csapat, amelyik győzelmi kényszer alatt játszik, tehát két kimenetel lehetséges: unalmas bunkerfoci, végeredményként egy 0-0-val vagy mindkét csapat megrázza a gólfát és a támadófutballal gyönyörködtetik meg a szurkolókat. Leo Jardim és Rudi Garcia személyiségéből és futballfilozófiájából, valamint a közelmúlt eredményeiből fakadóan inkább utóbbi várható.

-Lehetséges kezdők:

Monaco: 4-2-3-1; Benaglio – Sidibe-Glik-Jemerson-Barreca – Tielemans-Aholou – Grandsir-Traore-Lopes – Falcao.

Marseille: 4-2-3-1; Pele – Sarr-Rami-Kamra-Amavi – Luiz Gustavo-Strootman – Thauvin-Payet-Ocampos – Mitroglou.

-Tipp:

Az idei szezon eddigi két hétvége meccse posztban hibátlanul találtam el a végkimenetelt, most viszont sokkal nehezebb dolgom van, hiszen egy őrült meccsre számítok. A Marseille-t tartom jelenleg az esélyesnek, hiszen sok hiányzója van a Monaconak sérülés/vb miatt, míg a vendégoldalon csak a kapus, Steve Mandada az, aki sérült. A Monaco mellett viszont a hazai pálya szól, ahol az elmúlt két szezonban a 38 bajnoki közül 32-őt nyertek meg, s mindössze 2 vereséget szenvedtek, így egy élvezetes 2-2-re tippelnék.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kontragol.blog.hu/api/trackback/id/tr4914215403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása