Kontragól - A futballblog

Kontragól - A futballblog

Hétvége meccs #2

2018. augusztus 25. - Kontragól futballblog

A szokásos szombat kora délelőtti rovat, viszont új, fogyaszthatóbb, olvasóbarátabb köntösben.

Opciók:

 - Napoli-AC Milan (Szo. 18:00, Digi Sport)

- Juventus-Lazio (Szo. 18:00, Digi Sport)

- Manchester United-Tottenham (Hét. 21:00, Spíler TV)

 - Sevilla-Villareal (Vas. 22:15, Spíler Tv)

- Borussia Dortmund-RB Leipzig (Vas. 18:00, Sport 1 TV)

A kiválasztott meccs: Manchester United-Tottenham

Miért ezt a meccset választottam?

-A szezon szinte még el sem kezdődött, de a Unitednél borzalmas a légkör. Ezt nem csak Mourinho viselkedéséből, nyilatkozataiból, a csapat játékából lehet észrevenni, hanem ennek Paul Pogba is jelét adta egyik nyilatkozatában. Paul Scholes és Pogba ügynöke között pedig szájkarate kezdődött, miután az ex-középpályás Pogbát kritizálta.

-A rossz hangulathoz még rosszabb játék párosul. A United miután nehezen, de legyűrte a Leicestert, a Brightontól már simán kapott egy hármast. E két bajnoki alatt olyan statokat produkált a United, mint például legkevesebb büntetőterületen belüli labdaérintés (összesen 12, míg a legtöbb a Citynek van 68-cal), legkevesebb támadóharmadban eltöltött labdabirtoklás (A United a labdabirtoklásainak mindössze 20%-át teszi a támadóharmadban, a 19. Huddersfield 22%-át, míg az e tekintetben is éllovas Manchester City 37%-át), 8,5 lövés meccsenként, ami a 17. helyre elég a többi csapattal összehasonlítva.

-A Unitednek tehát kulcsfontosságú egy győzelem, hiszen csak tovább rontaná a közeget egy rangadó elveszítése.

-A Tottenham e két bajnoki alatt egész jó formát mutatott, egy 2-1-es és egy 3-1-es győzelem. Dele Alli, Eriksen, Trippier és Kane is jó formában kezdte a szezont, Lucasnak is sikerült beverekednie magát a kezdőbe, kérdés mi lesz vele, ha visszatér Son. Pochettino ezzel lényegében válaszolt a kritikákra, amiért nem igazoltak a nyáron, a legütősebb válasz viszont egy Old Traffordban megszerzett győzelem lenne.

-Mióta Mourinho a United edzője 5 meccset játszott egymással a két csapat, 3 MU és 2 Spurs siker lett a vége. Egyébként Mourinhónak Pochettino ellen van az egyik legjobb mérlege: 11 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség. A Poche elleni 11 győzelem pedig a portugál rekordja, egy edző ellen sosem nyert ennyiszer (Mark Hughest és csapatait is 11 alkalommal vert José, de ez 19 meccsen jött neki össze).

Mi várható a csapatoktól?

-José nem kaphat ki. Jamie Carragher foglalta jól össze a jelenlegi helyzetét, mikor a Telegraphnak úgy fogalmazott, hogy Mourinho most azért harcol, hogy a legmagasabb szinten maradjon, hiszen ha elbukik a Unitednél, mégis melyik nagy klub alkalmazná? Így a portugál tréner számára minden meccs élet-halál harc lesz, így ez a mostani Spurs elleni rangadó is. Szokásos taktikát várom tőle, minimális kockázat, betolt busz, kontrákból meg talán talál a United egy gólt.

-A Tottenham eddig játszott 4-2-3-1-ben és 3-4-3-ban, de utóbbival mind védekezésben, mind támadásban hatékonyabb volt a Spurs. Utóbbi taktikában Eriksen sokkal inkább mélységből irányít, így Lucas és Dele Alli sokkal szabadabban tud játszani, ami nem csak a dán karmesternek, hanem Kane játékának is jót tesz.

-A United taktikáját az húzhatja keresztbe, hogy a védelme közel sem stabil. A Lindelöf-Bailly páros közel sem masszív, hibákra hajlamosak. Ezt a Tottenham támadói tökéletesen használhatják ki, Kane akciókban való részvétele lehet a védelem nyitja. A United kontráit pedig a három belső védős felállás nagyobb százalékban akadályozhatja meg.

-Várható kezdők

Manchester United: 4-3-3; De Gea – Young-Bailly-Lindelöf-Shaw – Fred-Matic-Pogba – Alexis-Lukaku-Mata.

Tottenham: 3-4-3; Lloris – Alderweireld-Sanchez-Vertonghen – Trippier-Eriksen-Dier-Davies – Lucas-Kane-Alli.

-Tipp

Mauricio Pochettino eddig még nem nyert a Spurs menedzsereként az Old Traffordon, úgyhogy éppen itt az ideje, 2-0-s Tottenham győzelmet várok.

912745928_jpg_0.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kontragol.blog.hu/api/trackback/id/tr9614201729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása