Kontragól - A futballblog

Kontragól - A futballblog

Höwedes Moszkvában!

2018. augusztus 01. - Kontragól futballblog

A 2014-es világbajnok Németország akkori keretében rengeteg olyan játékos van, akinek a világbajnokságot követően megfeneklett vagy éppen véglegesen meghanyatlott a karrierje. Utóbbi kategóriába tartozik Kevin Großkreutz, aki miután világbajnok lett kiszorult a Dortmundból, a Galatasaraynál elrontották a papírjait, így nem tudott játszani, ezt követően a Stuttgartban ismét kezdő játékos lett, de balhékba és kocsmai verekedésekbe keveredett, így kénytelen volt a német másodosztályban tölteni a tavalyi szezont, míg idén már a harmadosztályú Uerdingen 05 csapatában kezdi a szezont. Matthias Ginter, Erik Durm és Cristoph Kramer pályafutása megállt a fejlődésben, míg Schürrle és Götze, az akkori világbajnokság két hőse azóta nagyjából csak keresi magát.

A felsorolt játékosokban pedig az a közös, hogy egyikük sem volt meghatározó kezdőjátékos a brazíliai torna során, viszont Benedikt Höwedes az volt. Az eredetileg középhátvéd játékos balhátvédként teljesített kifejezetten jól, majd a vébét követően maradt a Schalkéban egészen a tavalyi szezonig, amikor kölcsönvette a Juventus. Höwedes egész karrierjét meghatározták a sérülések, a 2011/12-es szezonban is 16 meccset hagyott ki, szintén ennyit a 2014/15-ös idényben, a juvés idényében pedig Höwedes 30 meccsről hiányzott sérülés miatt. Értelemszerűen a Juventus nem kockáztatott – na meg hátul elvileg megvannak -, így nem éltek opciós jogukkal, a Schalkénál pedig már így is öt középhátvéd van a keretben, Höwedesnek távoznia kellett.

A Lokomotiv Moszkva végül tegnap bejelentette a világbajnok védő leigazolását, amely első blikkre talán úgy hathat, hogy micsoda visszalépés, de Höwedes lehetőségeihez képest remek lépés volt. Az ugye világos, hogy mindegyik nagy klubnak iszonyatos kockázattal járna egy 30 éves, sérülékeny középhátvéd leigazolása, a Schalkéban már nem volt helye és valószínűleg még akart pár BL/EL meccset játszani még Höwedes, amelyre az érte még versenyben lévő klubokban – leginkább a Stuttgart érdeklődéséről lehetett hallani – erre nem igazán lehetett volna lehetősége. A Lokomotiv Moszkva pedig egy ideális választás volt e téren, hiszen az UEFA ranglista alapján 6. helyen elhelyezkedő bajnokságban folytatja, amely 3 BL hellyel rendelkezik, köztük két automatikus kvalifikációt jelentő hellyel. A Lokomotiv Moszkva pedig tavaly bajnok lett, így idén BL-főtáblás lesz a klub, Höwedes és társai (többek között Farfán, Corluka, Guilherme, Éder, Rybus, Manuel Fernandes) a legmagasabb szinten játszhatnak és bizonyíthatnak.

Höwedes érzésem szerint jól ítélte meg a helyzetét és még azt a klubot, ahol 17 évet töltött sem árulta el (Schalke), habár a bajnokság egyértelműen visszalépés, de játszhat a BL-ben és erre a következő években is jó esélye van. Jó igazolás a német részéről, hát még a Lokomotiv Moszkváéról.

38212496_2574125959280048_9171395940366417920_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kontragol.blog.hu/api/trackback/id/tr5914155351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása