Kontragól - A futballblog

Kontragól - A futballblog

Hétvége meccse #4

2018. szeptember 15. - Kontragól futballblog

Tegnap már részben átnyálaztuk, hogy a hétvégi meccskínálat mennyire erősre sikeredett, de azért nézzük meg még egyszer.

Opciók:

-Tottenham – Liverpool (Szo. 13:30, Spíler 1 TV)

-Bayern München – Leverkusen (Szo. 15:30, Sport 1 TV)

-Napoli – Fiorentina (Szo. 18:00, Digi Sport 1 TV)

-Mönchengladbach – Schalke 04 (Szo. 18:30, Sport 1 TV)

-Watford – Manchester United (Szo. 18:30, Spíler 1 TV)

-Atheletic Bilbao – Real Madrid (Szo. 20.45)

A kiválaszott meccs: Tottenham – Liverpool

914239066_jpg_0.jpg

Miért ezt a meccset választottam?

-A tavalyi évben a PL legizgalmasabb meccseinek elég nagy százaléka e két csapathoz fűződött, egymás elleni meccseik is mindkét alkalommal csúcsmeccsek voltak a lehető legszorosabb értelemben (Az első meccsen a Tottenham 4-1-re mosta le a Liverpoolt, majd a februári liverpooli visszavágón az utolsó 15 percben láthattunk három gólt, valamint egy kihagyott büntetőt is).

-A Tottenham jól kezdte az idényt, de a válogatott szünet előtt sikerült belefutni a Watford pengéjébe, így elveszítették százszázalékos mérlegüket. Pár héttel ezelőtt az Old Traffordon karrierje első győzelmét aratta Pochettino, most az elhulajtott pontok után hasonló célokkal vághat neki Klopp ellen, hiszen eddigi 7 egymás elleni meccsük során csak egyetlen alkalommal hagyta el az argentin győztesen a pályát. A győzelem pedig a bajnokság hosszútávú kimenetele szempontjából is fontos, hiszen ha már most 4-6 pont lesz a Spurs lemaradása az éllovasokhoz képest, akkor már szeptembertől hatványozott győzelmi kényszerben játszhatnának.

-A tavalyi szezont és a sikeres átigazolásokat követően Liverpool vörösebbik felében talán most lehet az az év, amikor megmutatják, hogy valójában mire képes a csapat. Nagyon jó erőfelmérő lesz számukra a következő (pár) hónap, hiszen 30 napon belül játszanak a Tottenham mellett a PSG-vel, a Chelseavel kétszer, a Napolival és a Manchester Cityvel. Mivel eddig nem veszített pontot a csapat ők vannak előnyösebb helyzetben, de a csapat moráljának nem tenne jót egy ilyen hadjárat előtt, ha megszakadna az eddigi sorozatuk.

-A Spursnél Lloris és Dele Alli is hányozni fog, viszont visszatért Son, viszont az ő játékára nem igazán lehet számítani, hiszen a nyári alapozásban alig-alig vett részt. Poche eddig három védővel játszott, viszont most Alli kiesésével érzésem szerint vissza fog térni a négy védőhöz, így Alli helyét Sissoko esetleg Lamela töltheti be. Ha marad a három védő, akkor a Dier-Dembele-Eriksen tengelyre van a legnagyobb esély.

Mi várható a csapatoktól?

-Nem kell nagy zseninek lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, egyik csapatnak sem lenne előnyös a vereség, viszont a Spurs számára sokkal égetőbb a győzelem. Pochettino A négy védős rendszerrel bebiztosíthatja magát a Pool kontrái ellen, míg a középpályán magas intenzitású letámadás szükséges, hogy ne tudjon a Liverpool gyors támadásépítésekkel, labdakihozatalokkal operálni.

-Ebből a szempontból lehet kulcskérdés, hogy akkor milyen felállásban küldi fel csapatát Pochettino, hiszena  középpályán kialakított fölényhez talán jobban fekszik a négy védős rendszer, viszont számolni kell Firminóval és a visszamozgásaival, ami pedig a Vörösök játékának legfontosabb eleme lehet, karöltve Henderson/Keita szerepével.

-Lehetséges kezdők:

Spurs: 4-2-3-1; Vorm – Trippier-Sanchez-Vertonghen-Davies – Dembele-Dier – Lucas-Eriksen-Sissoko – Kane.

Liverpool: 4-3-3; Allison – Alexander-Arnold-van Dijk-Lovren-Robertson – Milner-Henderson-Wijnaldum – Salah-Firmino-Mané.

-Tipp:

Dele Alli hiányában és a megszerzett pontok alapján a Liverpool van kedvezőbb helyzetben, viszont a pályán Tottenham fölényt várok. Szemben a Manchest United elleni meccsükkel, ezúttal az első félidőt fogják dominálni, majd a hajrára jön elő belőlük a spursösség, így a Liverpool képes lesz visszakapaszkodni, 2-2-re tippelnék.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kontragol.blog.hu/api/trackback/id/tr8714241607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása