Kontragól - A futballblog

Kontragól - A futballblog

UCL IS COMING!!4!44!!!

2018. augusztus 30. - Kontragól futballblog

Végre kialakult a BAJNOKOK LIGÁJA MEZŐNYE!

Az év egyik legkülönlegesebb pillanata számomra, amikor a selejtezők véget érnek, a csúcsfoci hamarosan beindul és lehet ide-oda rakosgatni a csapatokat képzeletbeli csoportjainkba egy-egy halálcsoport reményében, mígnem péntek délben az UEFA-ceremónia keretében ki nem derülnek a valós csoportok, hogy aztán két hét kiéheztetést követően ténylegesen a Bajnokok Ligáját

Az már eddig is ismert volt, hogy a Real Madrid, az Atletico Madrid, a Barcelona a Valencia, a Manchester City, a Manchester United, a Tottenham, a Liverpool, a Hoffenheim, a Dortmund, a Schalke, a Bayern München, a Roma, az Inter, a Napoli és a Juventus, azaz a négy legmagasabban jegyzett bajnokság 1-4. helyezettje, valamint a francia bajnokságból három csapat, a PSG, a Lyon és a Monaco, az oroszból kettő, a Lokomotiv és a CSZKA Moszkva, illetve  a belga, ukrán, török, portugál és a cseh bajnokságból pedig a bajnok egyenesen a csoportkörbe jut, így a Sakhtar Donyeck, Porto, Plzen, Brugge, Galatasaray  ötösnek nem kellett a kvalifikációval bajlódnia. Ez azt jelenti, hogy a 32 helyből már csak HAT hely maradt kiadó.

Olyan csapatok, mint a Chelsea, az Arsenal, a Sevilla, a Leverkusen, a Besiktas, a Sporting, a Leipzig, az Anderlecht, az Olympiakosz, a Marseille vagy éppen a Lazio már a tavalyi bajnoki szereplést követően biztosan elbukták a Bajnokok Ligája szereplést, de az idei selejtezők során is olyan, BL-ben sokat látott csapatok véreztek el, mint a Basel, akik rögtön a második fordulóban estek ki, a Fenerbache, a Bate Boriszov, a Dinamo Kijev, a Dinamo Zagreb, de akár a tavalyi EL-elődöntős Red Bull Salzburgot és szerencsére a Vidit is emltehetem a magyar átlagszurkoló által ismert nevek között. Az előbb említett hat helyet pedig végül a PSV, az Ajax, a Benfica, az AEK Athén, a Young Boys és a Crvena Zvezda szezték meg, velük lett komplett a 32 főt számláló mezőny, a kalapok pedig így néznek ki:

  1. kalap: Real Madrid, Atletico Madrid, Bayern München, Barcelona, Juventus, PSG, Manchester City, Lokomotiv Moszkva
  2. kalap: Dortmund, Porto, Manchester United, Sakhtar Donyeck, Benfica, Napoli, Tottenham, Roma
  3. kalap: Liverpool, Schalke, Lyon, Monaco, Ajax, CSZKA Moszkva, PSV, Valencia
  4. kalap: Plzen, Brugge, Galatasaray, Young Boys, Inter, Hoffenheim, Crvena Zvezda, AEK Athén

Pár érdekesség a résztvevők kapcsán:

-Az Inter legutóbb a 2011-12-es szezonban szerepelt a BL-ben, azóta 7 év telt el.

-A Young Boys az elmúlt tíz évben rendszeres résztvevője volt az EL-nek, de a BL sosem jött össze nekik, így 1986-87, azaz 32 év után ismét ott vannak a legmagasabban jegyzett európai kupában.

-A korábbi BEK-győztes Crvena Zvezda, aka. Red Star Belgrad híveinek is hosszú évtizedeket kellett várni, hiszen a csapatuk legutóbb még 1991-92-ben játszott az elitsorozatban.

-A görög AEK 12 év után tér vissza a BL-be, legutóbbi 2006-07-es szereplésük során a harmadik helyet szerezték meg a csoportban. A csapat ezt az eredményt egyébként Tőzsér Danival a soraiban érte el.

-A Tottenham zsinórban három alkommal szerepel a BL-csoportkörében, erre pedig még sosem volt példa történetük során.

-A Hoffenheim története első Bajnokok Ligája csoportkörére készül. Egyébként a német gárda az egyetlen csapat, amely magyar játékossal a keretében (KEZDŐJÉBEN!!) vág neki a menetelésnek.

-Legtöbb csoportkörös részvétellel a Real Madrid, a Barcelona és a Porto rendelkezik. E három klub 23 alkalommal képviseltette magát a sorozatban.

-Az elmúlt 10 évben egyetlen olyan kiírás volt, nevezetesen a 2010-11-es, amikor két holland csapat is bejutott a csoportkörbe. Az évtized elején ez a bravúr a Twente-Ajax kettősnek sikerült, ezúttal pedig az Ajax és a PSV drukkerei örülhetnek.

Az újragondolt kvalifikációs rendszernek köszönhetően baromi erős lett a mezőny, amit egy cseppet sem bánok, hiszen a színvonal emelkedésével jár(ha)t, és a sorsolás nélkül is tudni lehet, hogy baromi erős csoportok fognak kialakulni.

Íme egy fiktív, de a valóságban is létrejöhető csoportbeosztás: Barcelona-Dortmund-Liverpool-Inter; Real Madrid-Manchester United-Lyon-Hoffenheim; Barcelona-Tottenham-Monaco-Galatasaray; Manchester City-Roma-Valencia-Plzen; PSG-Porto-Schalke-Young Boys; Juventus-Benfica-CSZKA Moszva-AEK; Bayern München-Sakhtar Donyeck-PSV-Brugge, Lokomotiv Moszkva-Napoli-Ajax-Crvena Zvezda;

Függetlenül attól, hogy végül milyen csoportok jönnek létre, az biztos, hogy a Bajnokok Ligája idén sem fog csalódást okozni és hihetetlenül magas nívójú futballt láthatunk már a csoportküzdelmek folyamán is.

 787fbe08-c8d9-45c4-9d60-1adc050bae97.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kontragol.blog.hu/api/trackback/id/tr5014211573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása