Kontragól - A futballblog

Kontragól - A futballblog

Bundesliga JÓSDA

2018. augusztus 24. - Kontragól futballblog

Este útjára indul a labda a német Bundesligában is, ezzel már tagadhatatlanul elkezdődött a 2018-19-es futballidény – azért a BL még nagyon is hiányzik -, de a német bajnokság kapcsán sem maradhat el a Kontragól blog jósdája.

-Bajnok: Bayern München

A és B csapattal rendelkeznek, ha külön indulna a keret két fele, akkor egymással versenyeznének a Salátástálért. Nem kérdés, zsinórban 7. Bundesligáját fogja nyerni a német rekordbajnok.

-TOP 4: Bayern – Schalke – Leipzig – Dortmund

A bajorok mögötti különversenyben kiemelkedőt várok a zseniális Dominico Tedesco Schalkéjától, ismét őket várom a második helyre, ami a megerősített kerettel nem is lenne meglepetés. Gulácsi és a Lipcse ezúttal csak az EL-ben lesz érdekelt, így talán most nem készülnek ki annyira a szezon végén, mint tavaly, amikor lényegében buta vereségeik és gyenge játékukkal saját maguktól dobták el a Bajnokok Ligáját. A Leipzig, akárcsak a Schalke, viszonylag simán szerzi meg a dobogós helyet, nem úgy, mint a Dortmund. A Borussia egy óriási versenyfutásban fogja megszerezni a BL-csoportkört érő negyedik helyet a Hoffenheim és a Leverkusen előtt.

-Európa Liga helyen végzők: Hoffenheim-Leverkusen-Stuttgart

A Hoffenheim és a Leverkusen évek óta stabil, erős kerettel rendelkezik, az edzők munkája is hihetetlen, főleg a hoffenheimi Julian Nagelsmann. A két csapat szinte biztosan harcban lesz idén is a BL-indulásért, viszont erről lemaradnak. A hetedik hely a kupa függvényében ér Európa Ligát, erre a helyre három csapatot érzek esélyesnek, a Mönchengladbacot, a Stuttgartot és a Frankfurtot.

-A kiesők: Düsseldorf – Freiburg – Nürnberg

A Bundesliga 16. helyén végző csapata nem esik ki azonnal, hanem oda-visszavágós meccset játszik a Bundesliga 2 harmadik helyezettjével az élvonalbeli szereplésért. E rendszernek köszönhetően van még az élvonalban a Wolfsburg, így a sorstól második esélyt a frissen feljutó Düsseldorf kaphat. A Freiburg a tavalyi gyenge szereplést megfejeli egy kieséssel, míg a szintén újonc Nürnberg egyszerűen nem lesz elég az első osztály küzdelmeihez.

-A szezon legnagyobb csalódása: A Bayern és a többiek

Az egyik legszomorúbb jelenség a top bajnokságok kapcsán, hogy ebben a csodás német futballközegben a bajnoki címet már a szezon elején oda lehetne adni a Bayernnak. Néha van egy rosszabb periódusuk, néha váratlan vereségekbe szaladnak bele, de érdemben senki nem jelent veszélyt a bajnoki címre. Számomra sokkal vonzóbb lenne a Bundesliga, ha a müncheniek nem februárban, fagyott söröskorsókkal ünnepelnék a bajnoki címet.

-Gólkirály: Robert Lewandowski

Egyszűren kihívója sincsen a lengyelnek, szinte elképzelhetetlen, hogy ne ő legyen idén is a gólkirály.

-A legtöbb gólpassz: James Rodriguez

Még sérült a kolumbiai, de nagyon jól fog illeszkedni Niko Kovac játékrendszerébe, így érzésem szerint ő lehet az, aki a szezon végén a legtöbb asszisztot tudja majd a neve mellett. Szóba jöhet még akár Thomas Müller, Emil Forsberg, Marco Reus és akár Joshua Kimmich is.

1825616ac8c3bbfea4ad0f8dd601e3e3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kontragol.blog.hu/api/trackback/id/tr2914200033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása