Kontragól - A futballblog

Kontragól - A futballblog

Serie A JÓSDA

2018. augusztus 18. - Kontragól futballblog

A genovai tragédia árnyékában indul az idei szezon Olaszországban, az említett város csapatinak meccse, azaz a Genoa és a Sampdoria nyitómeccse el is marad, de a többi mérkőzést végül lejátszák. A piac is tegnap este zárult, így tiszta képet kaphatunk arról, hogy milyenek az előzetes erőviszonyok Csizmaországban.

-Bajnok: Juventus

A Juvéról készült részletes poszt (ami itt elérhető: ), azóta távozott Marchisio, viszont az olasz klublegenda az elmúlt években, de főleg tavaly már csak a padot koptatta. A keret baromi mély és évek óta együtt van a mag, a lyukak pedig tökéletesen lettek pótolva, Allegri pedig egy zseni. Elképzelhetetlen, hogy más nyerje az idei olasz bajnokságot.

juve.jpeg

-TOP 4: Juventus-Inter-Napoli-Roma

Lényegében hasonló képet várok, mint tavaly. A Juvét viszont ezúttal nem a Napoli fogja a végletekig ostromolni, hanem az Inter, amelynek keretét egyre inkább Spalleti elképzelésére formálták. Milánó kék-fekete felébe érkezett Nainggolan, Keita, de Vrij, Asamoah, Politano, Vrsaljko és Lautaro Martínez, az érdemi távozók között pedig csak Éder említhető – valamint a tavalyi szezonban kölcsönben lévő két játékos, Joao Cancelo és Rafinha. Ez az erősítéshullam pedig talán segít kiküszöbölni az olyan hullámvölgyet, ami tavaly télen volt tapasztalható az Internél. Azonban nem csak itt jelenhet előnyt, hanem a Napolival és a Romával szemben is, hiszen a két klub nem erősített olyan mértékben, mint az Inter tette, így a Farkasok és a bajnokságokban „legendásan” gyengén szereplő Ancelotti által irányított Napoli lehet versenyben a bronzéremért.

-Európa Liga helyen végzők: Milan-Lazio-Atalanta

A Milan jól erősítette meg keretét, érkezett egy klasszis csatár Higuain személyében, Laxalt, Castillejo, Bakayoko, Reina és Caldara és erősítésnek számít, bár Bonucci távozott. Az is jót tehet a csapatnak, hogy Gatusso már a szezon kezdetétől vezényli a csapatot, valamint az is nyomhat a latba, hogy a tavaly összevásárolt csapat már a második közös szezonjukat kezdik együtt. Viszont alapvetően nem érzem azt a minőséget a csapatban és Gatusso sem mutatott extra teljesítményt a padon, így nem hinném, hogy képes lehet a Milan az 5. helynél előrébb végezni. A Laziótól pedig inkább visszaesést várok, hiszen a csapat egy viszonylag szűk kerettel játszotta le a 2017-18-as szezont, amelynek az lett az eredménye, hogy az utolsó fordulóra az 50. perc környékén teljesen elkészült a csapat és bukta a BL-t. Mélyítés azonban nem történt, Joaquin Correa Felipe Anderson, Acerbi pedig de Vrij helyettesítésére érkezett, viszont az ingyen megszerzett Badelj, illetve Salzburgtól Valon Berisha és a Betistől elhalászott Durmisi jó vételnek tűnik. Simone Inzaghi rendkívül ígéretes és tehetséges edző, egy nap biztos a legnagyobbak között fogjuk említeni, de egyszerűen képtelenség minőségi erősítések nélkül elérni a negyedik helyet, főleg úgy, hogy az összes rivális eredményes piacot tud maga mögött. A 7. helyért pedig a Fiorentina és az Atalanta lehet versenyben, de szokás szerint Papu Gomezék bírhatják jobban a terhelést.

-A kiesők: Chievo-Empoli-Frosinone

A Serie A lasan már évtizedes problémája, hogy a frissen feljutó csapatok egyszerűen képtelen meglépni azt a szintet, amire az első osztályban valójában szükségeltetik. Idén a keretek alapján azt mondanám, hogy az Empoli és a Frosinone játékosállománya nem lesz elég az első osztály küzdelmeire, illetve a tavaly teljesen összeomló Chievo kiesését várom, hiszen érdemi erősítés nem igazán érkezett a csapatba. A kieső helyek egyikére egyébként a Spal, a Parma és a Cagliari is elég jó eséllyel pályázik.

-A szezon legnagyobb csalódása: Leonardo Bonucci

Balhés körülmények között távozott Torinóból, a klub szurkolói pedig nagyjából egy életre gyűlölni fogják azt követően, hogy őket provokálva ünnepelte a tavalyi Juve ellen szerzett gólját. A Milanban nem hozta a világklasszis szintet, beleszürkült a csapatba, hibákra is hajlamossá vált. Most egy olyan Juventusba kell visszaintegrálódnia, ahol a klub játékosaival és vezetőivel is összeveszett és a fanok utálják. Előbbi még sikerülhet, de az, ha nem kapja meg a támogatást a Juve ultráitól, ne adj Isten még rendszeresen ki is fütyülik, az végzetes lehet az olasz középhátvéd szempontjából. Én pedig erre a forgatókönyvre számítok, Bonuccit meg fogja „ölni” a szurkolók haragja és közel sem lesz képes azt hozni, mint amit elvárnak tőle.

-Gólkirály: Mauro Icardi

Egy dologban biztos vagyok. Cristiano Ronaldo nem lesz gólkirály. CR az elmúlt két szezonjában nem a bajnokságban ontotta a töménytelen számú gólokat, hanem a Bajnokok Ligájára tartogatta azokat. Persze, így is összehozott tavaly 26, előtte pedig 25 gólt, hasonló szám pedig idén is elvárható tőle, de Icardival nem fogja tudni sem ő, sem más tartani a lépést, ismét az argentin lesz a gólkirály a Seria A-ban.

gettyimages-861711196.jpg

-A legtöbb gólpassz: Douglas Costa

Az elmúlt években Papú Gomez, Insigne, Callejón kifejezetten jó számokat hozott gólpasszok terén, tavaly viszont Costa megelőzte őket. Idén a brazil szinte biztos, hogy végig stabil kezdő lesz és olyan társakat kell kiszolgálnia, mint Ronaldo és Dybala. Ha elkerülik a sérülések, akkor szinte biztos, hogy Douglas Costa fogja a legtöbb asszisztot kiosztani.

-Az év játékosa: Cristiano Ronaldo

Stabilan fogja szállítani a gólokat, amelyek között biztosan akad egy-két mesterhármas és Puskás-díj esélyes találat is. Lehet lesz, aki több gólt lő, mint ő, összességében lehet lesz nála jobb játékos a ligában, de már csak a bajnokság népszerűsítése szempontjából is indokolt, hogy Ronaldo kapja. Persze csak akkor, ha legalább minimálisan rászolgál.

A bejegyzés trackback címe:

https://kontragol.blog.hu/api/trackback/id/tr7314188587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása