Kontragól - A futballblog

Kontragól - A futballblog

A Hétvége Meccse

2018. augusztus 18. - Kontragól futballblog

A topbajnokságok visszatérésével nem csak az állandó hétfői rovat, a Hétvége Margójára tér vissza a blogra, hanem a Hétvége Meccse is, amiben azzal a gondolattal játszok el, hogy amennyiben csak egy meccset nézel meg a hétvégi bajnoki fordulókból, akkor az melyik legyen, miért az és mi várható a találkozótól

Opciók:

  • Chelsea-Arsenal (Szo. 18.30, Spíler 1)
  • Lazio-Napoli (Szo. 20.30, Digi Sport 1)
  • Valencia-Atletico Madrid (Hé. 21.00 Spíler 2)
  • Chievo-Juventus (Szo. 18.00, Digi Sport1)
  • Torino-Roma (Vas. 18.00, Digi Sport 1)

A Kiválasztott meccs: Valencia-Atletico Madrid

letoltes_2.jpg

Nagyon vonzó a két londoni klub és új edzőinek csatája, szintén érdemes lehet elülni CR bemutatkozó meccse elé, de engem sokkal inkább izgat a Valencia-Atleti mérkőzés – olyannyira, hogy az elvileg csak hétvégi meccsopciók közé ezt a hétfőit is betuszkoltam.

Gyakorlatilag ennél jobb meccsel nehezen kezdődhetne a La Liga, amelynek zárómecce lesz a valenciai rangadó. A Valencia háza táján volt jövés-menés a nyáron, elkezdték mélyíteni az idei BL-szezonra a keretet, mindemellett fontosabb távozó nem igazán akadt, talán Zaza az egyetlen, illetve a tavalyi szezon során kölcsönben szereplő két fiatal, Andreas Pereira és Goncalo Guedes. Leginkább utóbbi jelent nagy veszteséget, de Denis Cheryshevnek és Nacho Gilnek talán sikerül a portugált helyettesíteniük. Garcia Toral edző és a vezetőség olyan sikeresen építette idén nyáron a csapatot, hogy jelenleg 5 középhátvédjük, szélső középpályásuk és középső középpályásuk, 3 csatáruk és 2 balhátvédjük van a keretben, egyedül a jobb oldali bekk posztja, ami szűkös, hiszen csak a Sportingtól frissen igazolt Cristiano Piccini az, aki jobbhátvéd, az ő helyettese az eredetileg középhátvéd Rubén Vezo. A játékosállomány pedig nem csak 11 minőségi futballistából áll, hanem a pad is nagyon erős. Habár az átigazolási szezon nem zárult még le, távozókról és érkezőkről már nem igazán pletykálnak, így talán az is kijelenthető, hogy a Valencia idei legnagyobb sikere a piacon az volt, hogy sikerült magtartaniuk Rodrigót.

Tavaly a három nagy ellen a Valencia egyszer sem tudott nyerni, de mind a Realtól, mind a Barcától, mind az Atletitől egyszer pontot csent. A 2018-2019-es szezonban már az lehet a cél, hogy képesek legyenek a Denevérek legyőzni őket, erre pedig ma valószínűleg ez a kezdőcsapat kap lehetőséget: Neto – Piccini-Murillo-Diakhaby-Gaya – Soler-Parejo-Kondogbia-Cheryshev – Batshuayi-Rodrigo.

Az Atleti szintén Pazar piacon van túl (erről részletesen itt olvashattok: https://kontragol.blog.hu/2018/08/15/atletico_te_csodas), illetve egy Szuperkupa győzelem is a zsebben van. A Real elleni meccsen pedig nagyon jól látszott, hogy mennyire egyben van az idei csapatuk, már az első meccset is nagyjából hiba nélkül hozták le. A hétfői rangadó kulcsfontosságú lehet a bajnokság kezdete szempontjából, hiszen jelentős hátrány lenne, ha a Matracosok ponthátrányban és eredménykényszerben játszanának már a kezdetektől fogva.

A három pont megszerzését nem csak a Valencia fogja minden erejével megakadályozni, hanem Theo Hernández tavalyról megmaradt eltiltása is, viszont Filipe Luis köszöni szépen a lehetőséget, így lényegében semmivel nem lesz gyengébb az Atletico kezdője, mint szerdán volt. Várható kezdő: Oblak – Juanfran- Godin-Gimenez-Luis – Lemar-Koke-Rodri-Saul – Griezmann-Costa.

Egy izgalmas adok kapokra számítok, a Valenciától pedig mindent vagy semmit játékot, de ez most sem lesz elég a győzelemre, 1-1-es végeredményre tippelnék.

A bejegyzés trackback címe:

https://kontragol.blog.hu/api/trackback/id/tr1514188315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása